Руската компания Транснефт обяви, че подновява подаването на петрол по

...
Руската компания Транснефт обяви, че подновява подаването на петрол по
Коментари Харесай

Русия обяви, че възстановява подаването на петрол към Централна Европа

Руската компания " Транснефт " разгласи, че възобновява подаването на нефт по южното отклонение на тръбопровода " Дружба " в 16 часа българско време, заяви РИА Новости. Според осведомителната организация Украйна е удостоверила, че е получила заплащане за съветския петролен пренос през нейна територия към Унгария и Словакия.

Вчера " Транснефт " разгласи, че Киев е спрял подаването на нефт по тръбопровода " Дружба " на 4 август откакто украинската страна не е получила директните такси от Москва поради западните наказания. Според съветската компания нейната финансова трансакция за директните такси към Украйна е била отказана, а парите - върнати. Сега петролните компании на Унгария и Словакия са се договорили с украинската страна за обновяване на подаването на съветски петрол.

Петролопроводът " Дружба " стартира в Самарска област, минава през Брянск и по-късно се разделя на две. Северното отклонение през Беларус зарежда Полша и Германия, а южното направление минава през Украйна за потребностите на Чехия, Словакия и Унгария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР