Руската компания ще представи официално проекта на 22 майРоскосмос обяви

...
Руската компания ще представи официално проекта на 22 майРоскосмос обяви
Коментари Харесай

Роскомос ще покрие Земята със сателитен интернет

Руската компания ще показа публично плана на 22 май

Роскосмос разгласи огромен план за интернет, с покритие на цялата територия на Земята

Руската държавна компания Роскосмос възнамерява да построи сателитна система за достъп до интернет, която ще покрие цялата планета. Проектът ще бъде показан публично на 22 май т.г., съгласно известия в съветските медии.

Амбицията на Роскосмос е да конкурира аналогичните западни планове – OneWeb Satellites на Airbus и OneWeb, O3b на SES, както и Starlink, развиван от галактическата компания SpaceX на Илон Мъск, заяви РИА Новости.

В формалното изказване се показва, че на 22 май ще бъде показан „ план за основаване на национална система за покритие на територията на Земята с високоскоростен достъп до интернет и застраховане на непрестанен канал за връзка за потребностите на безпилотния превоз, интернет на нещата и предпазеното предаване на данни “.
още по тематиката
В идващите две години в реализацията на плана ще бъдат вложени 299 милиарда рубли, като в най-скоро време – до юни т.г. – се чака съставяне на консорциум с присъединяване на Роскосмос, Внешекономбанк и други организации. Към края на 2020 година би трябвало да бъде приключен първият стадий на плана, обвързван с разработка и произвеждане на прототипни съставни елементи на системата.

От Роскосмос акцентират, че със основаването на национална система за достъп до интернет, компанията не се отхвърля от по-нататъшно съдействие с интернационалните сътрудници в границите на OneWeb. Проектът на Роскосмос ще добави системата OneWeb и се явява идващ стадий в развиването на съветските галактически информационни системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР