Руската компания „Роснефт“ е затворила съвместният проект с Eni в

...
Руската компания „Роснефт“ е затворила съвместният проект с Eni в
Коментари Харесай

Заради санкциите срещу Русия италианската Eni спира проектите си с „Роснефт“


Руската компания „ Роснефт “ е затворила взаимният план с Eni в Черно море през 2018 година, а по плановете в Баренцово море италианската компания удостоверява партньорството си, макар че в този момент и те са спрени поради глобите, оповестява РИА Новости, базирайки се на представител на компанията.

„ Eni удостоверява партньорството си с „ Роснефт “ по плановете в Баренцово море, само че в този момент те са спрени поради глобите “, е споделил източникът за организацията.

“Eni е сътрудник на „ Роснефт “ по редица взаимни планове на територията на Русия. Компанията продължава да извършва отговорностите си в сходство с условията на интернационалното право “, са съобщили също и от италианската компания. По-рано във вторник ръководителят на съвета на шефовете на италианския енергиен холдинг Ема Марчегалия съобщи, че Eni е била принудена да прекрати работата си с „ Роснефт “ в Черно и Баренцово море поради глобите.

За излизането на Eni от плана на „ Роснефт “ в Черно море се заприказва още през октомври предходната година.

Руската и италианската компания се договориха през 2012 година а изследване и разработка на сектори в Баренцово море, както и в западната част на Черно море. Eni получи от плановете 33,33 %, като съгласно изискванията на съглашението, италианската компания финансира изцяло геоложките изследвания досега на откриването на търговски ресурси от въглеводороди.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР