Руската компания Росатом е готова да започне преговори за АЕЦ

...
Руската компания Росатом е готова да започне преговори за АЕЦ
Коментари Харесай

"Росатом" в готовност да започне преговори за АЕЦ „Белене“ веднага

Руската компания " Росатом " е подготвена да стартира договаряния за АЕЦ „ Белене “ незабавно, само че преди този момент желае да види какво ще бъде решението на Народното събрание за плана.

Това сподели шефът на " Росатом " за Централна Европа Вадим Титов, който взе участие в интернационална нуклеарна конференция, проведена от БУЛАТОМ край Варна.

„ Ние сме подготвени за такива договаряния, имаме положителни връзки с нашите български сътрудници. Мисля, че няма да е доста мъчно да се проведат сходни съвещания най-скоро. В последно време се състояха няколко публични срещи, както с президента Владимир Путин, по този начин и с управлението на „ Росатом “. „ Росатом “ на тези срещи потвърждаваше на българската страна готовността си да окаже поддръжка за реализирането на плана - в качеството си на реализатор на АЕЦ „ Белене “.

Тъй като този план е създаден от нас, оборудването е създадено от нас и под наш надзор, е разумно този план да бъде завършен от нас, в случай че се реши той да бъде издигнат “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР