Руската компания Промобот“, съвместно с американски дистрибутор и интегратор, е

...
Руската компания Промобот“, съвместно с американски дистрибутор и интегратор, е
Коментари Харесай

Роботи в американски и руски училища ще следят за оръжие у учениците

Руската компания „ Промобот “, взаимно с американски дистрибутор и интегратор, е създала робот, който ще може да открива съществуването на оръжие у възпитаници и други гости в училищата; първите роботи може да бъдат изпратени в учебни заведения в Съединени американски щати, оповестиха за РИА Новости от пресслужбата на съветската компания.

" Решението разрешава на робота да задейства тревога и да изпрати уведомление до полицията, охранителния сектор и родителите, когато бъдат разпознати оръжия ", споделят от компанията.
Над 6,2 млн. лева отиват за бонуси за шефове на учебни заведения и детски градини
Министерският съвет отпусна 6 214 113 лева за спомагателни хонорари за реализирани резултати на 3802 шефове на общински детски година..

От пресслужбата оповестиха, че компанията води договаряния с няколко учебни заведения в Съединени американски щати за потреблението на робота. Според разработчиците първият робот към този момент е почнал да работи в гимназия в Кливландския учебен регион.

" Той е във фаза на въвеждане в употреба и се тества. Ако пилотният план е сполучлив, роботи с сходна функционалност могат да бъдат препоръчани на просветителните институции в Руската федерация ", обявиха от пресслужбата.

Според представител на компанията особено за този план разработчиците са оборудвали робота с спомагателна камера за различаване на обекти и са събрали данни от над хиляда изображения на оръжия, с помощта на които са съумели да основат невронна мрежа за различаване на автомати, револвери и други типове оръжия.

" Освен това отговорностите на робота включват наблюдаване, видеонаблюдение на чиновниците и посетителите на обектите и полицейска защита. Роботът може да поддържа връзка на британски и испански език ", споделят от компанията.
СЗО: Вместо затваряне на учебните заведения използвайте други ограничения, в това число проби
Регионалният офис на СЗО за Европа (ERB) приканва управляващите на континента да не затварят учебните заведения, когато подхващат превантивни и ог...

От пресслужбата оповестиха още, че с изключение на за идентифициране на закани, роботът може да се употребява и в просветителния развой, защото е в положение да построява връзка и да поддържа разговор.

„ Промобот “ е учредена през 2015 година в Перм. Тя е най-големият производител на самостоятелни сервизни роботи в Европа. Роботите работят в 43 страни по света като рецепционисти, промоутъри, консултанти, екскурзоводи и консиержи, като заместват или допълват живите чиновници.

Още от ЕВРОПА:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР