Руската компания Газпром заяви днес, че компанията Сименс енърджи е

...
Руската компания Газпром заяви днес, че компанията Сименс енърджи е
Коментари Харесай

Сименс: Газпром лъже! Не сме получавали поръчка за ремонт на повреденото оборудване за Северен поток 1

Руската компания " Газпром " съобщи през днешния ден, че компанията " Сименс енърджи " е подготвена да помогне с ремонтирането на разваленото съоръжение за газопровода " Северен поток 1 ", съобщи Ройтерс. В изказване съветският енергиен колос споделя, че " Сименс енърджи " взима присъединяване в ремонтните работи в сходство със същестуващ контракт сред двете компании и е подготвена да поправи повредите, които, както сподели " Газпром ", са го принудили да спре доставките на съветски природен газ за Германия през " Северен поток 1 ".

Но компанията " Сименс енърджи " също през днешния ден съобщи, че не може незабавно да удостовери изказването на " Газпром ". " Към 22,00 ч. през вчерашния ден ние не сме взели участие в никакви ремонтни работи и не сме получили никаква поръчка за осъществяване на сходни действия ", сподели представител на компанията.

Вчера вечерта " Газпром " съобщи, че е разкрил приключване на масло от турбина и няма да възобнови доставките на газ през газопровода, до момента в който не бъде ремонтирана турбината. Компанията съобщи, че ремонтът може да бъде осъществен единствено в особено оборудван завод. Още тогава " Сименс енърджи ", който доставя и поддържа оборудването за компресорната станция " Портовая " на " Северен поток 1 " съобщи, че приключването на масло не е техническа причина за прекъсване на газовите потоци и добави, че това може да бъде поправено на място и че е в обсега на рутинните действия по ремонт и поддръжка.

Според ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел това решение на " Газпром " не е изненадващо. Но потреблението на природния газ като оръжие няма да накърни решимостта на Европейски Съюз и съюзът ще форсира работата за реализиране на енергийна самостоятелност, съобщи Франс прес.

А европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони сподели през днешния ден, че Европейски Съюз е добре квалифициран при положение на цялостно прекъсване на съветските газови доставки, с помощта на запълването на хранилищата и ограниченията за спестовност на силата, съобщи Франс прес.

" Не се опасяваме от решенията на Путин, призоваваме руснаците да съблюдават договорите, само че в случай че те не го вършат, ние сме подготвени да реагираме ", съобщи Джентилони пред кореспонденти в коридорите на икономическия конгрес в Чернобио в Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР