Руската компания Газпром заяви, че е подписала споразумение за преминаване

...
Руската компания Газпром заяви, че е подписала споразумение за преминаване
Коментари Харесай

Китай ще започне да плаща за газ в рубли и юани: Русия

Руската компания " Газпром " съобщи, че е подписала съглашение за прекосяване към заплащане на доставките на газ за Китай в юани и рубли вместо в долари, съобщи CNN .

Промяната е част от устрема на Русия да понижи зависимостта си от щатския $, еврото и други твърди валути в банковата си система и в търговията - блян, който Москва форсира, откакто бе наранена от западните наказания в отговор на нахлуването си в Украйна.

Русия открива по-тесни стопански връзки с Китай и други незападни страни, по-специално като нови пазари за нейния жизненоважен експорт на въглеводороди.

 Главният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер съобщи, че разрешаването на заплащания в съветски рубли и китайски юани е " взаимно преференциално " както за " Газпром ", по този начин и за държавната China National Petroleum Corporation в Пекин.

" Тя ще опрости изчисленията, ще стане отличен образец за други компании и ще даде спомагателен подтик на развиването на нашите стопански системи ", сподели той.

 Газпром не даде повече детайлности за схемата, нито сподели по кое време заплащанията ще преминат от долари в рубли и юани.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР