Руската компания “Газпром“ е уведомила за възможно спиране на доставките

...
Руската компания “Газпром“ е уведомила за възможно спиране на доставките
Коментари Харесай

“Газпром“ даде 48 часа на Молдова да си плати дълговете или спира кранчето

Руската компания “Газпром “ е уведомила за допустимо прекъсване на доставките на газ след 48 часа, защото страната не си е платила, заяви формалният представител на компанията Сергей Куприянов, представен “Известия “.

“Следващият период за настоящи заплащания е през днешния ден, 22 ноември тази година. В тази връзка през днешния ден Газпром, в сходство с контракта, уведоми молдовската страна, че до 48 часа доставките на газ за ще бъдат прекъснати. е извънредно отчаян от неизпълнението на договорните отговорности от страна на Молдова “, сподели Куприянов.
свързани новини2111на 31.10.2021
В същото време той означи, че и “Газпром “ договарят за доставки на газ отдавна, напомня " Фокус ".

Руската компания първо образува изискванията на контракта в сходство с пазарните цени, а по-късно беше подготвена да направи отстъпки, поради сложната икономическа обстановка в и позицията на съветския президент Владимир Путин.

“Газпром “ взе решение да подпише контракта на процедура при изискванията на молдовската страна, само че със значителен и значим миг: прави 100 % от настоящите заплащания за газ в точния момент “, добави Куприянов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР