Руската компания Fplus е първата, която представи лаптоп с руската

...
Руската компания Fplus е първата, която представи лаптоп с руската
Коментари Харесай

В Русия представиха първия лаптоп с руската операционна система ОСнова

Руската компания Fplus е първата, която показа преносим компютър с съветската операционна система ОСнова за потребителския пазар. Това е преносимият компютър Flaptop i5-16512.

Досега тази операционна система, основана на Linux, се оферираше единствено за устройствата от корпоративния бранш. Тя се характеризира с високи параметри на отбрана на персоналните данни. Системата към този момент е приспособена за домашна приложимост. Тя включва пакет от офис приложения за работа с документи „ МойОфис “, браузъри те “ Яндекс Браузър “, Chromium, Konqueror. Включен е и пакетът Wine, който обезпечава съгласуемост с стратегиите, създадени за Windows.

Лаптопът Fplus Flaptop i5-16512 се базира на процесора Intel Core i5-1235U. Налични са 16 GB RAM и 512 GB SSD. Той има 15,6-инчов екран с Full HD резолюция. Устройството предлага самостоятелна работа до 7 часа с едно зареждане. Лаптопите от тази серия се сглобяват от Fplus в Русия в личната ѝ индустриална база в село Валищево, Московска област.

Алексей Герасев, началник на отдел „ Локализация на артикули “ във Fplus, съобщи:

„ Имаме удоволствието да представим портативния компютър Fplus Flaptop i с операционна система ОСнова. Това е първата стъпка в консолидираното на съветска операционна система в нашите портативни компютри за необятен кръг консуматори. Стратегията на Fplus е ориентирана към разширение предлагането на локални артикули в ИТ бранша. Виждаме интереса на потребителите към локалните преносими компютри. В края на 2023 година продажбите на тези устройства се удвоиха до 256 000 единици. В тази връзка планираме да продължим да развиваме бизнеса с преносими компютри на Fplus и да ги допълваме с локални операционни системи “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР