Руската кампания в Източна Украйна, която преди е била насочена

...
Руската кампания в Източна Украйна, която преди е била насочена
Коментари Харесай

Руската армия не може да провежда няколко операции едновременно

Руската акция в Източна Украйна, която преди е била ориентирана към цялостното завземане на Луганска и Донецка област, в този момент е съвсем напълно съсредоточена върху Северодонецк, съобщи News.bg.

Малко евентуално е съветските войски да са в положение да организират няколко интервенции по едно и също време, съгласно специалистите на американския изчерпателен център Институт за проучване на войната (ISW). Поради това през идващите няколко дни настъплението югоизточно от Изюм и западно от Лиман ще бъде по-малко предпочитано за съветските сили в името на съсредоточаването на съществуващите сили в Северодонецк.

От ISW проучват и сполучливата контраофанзива, извършена от украинските сили през уикенда покрай границата на Херсонска и Николаевска област, която е принудила съветските сили да преминат към защита. Самата офанзива на украинците не е довела до връщане на забележителна територия в близко бъдеще, само че тя може да попречва съветските дейности и евентуално да принуди Русия да реалокира подкрепления в Херсонската област. " Украинските контраатаки могат в допълнение да забавят съветските старания за консолидиране на административния надзор над окупираната южна част на Украйна ", се споделя в отчета.

Въпреки това към 29 май съветските сили не престават настъплението си югоизточно от Изюм към Славянск, макар че не са реализирани доказани триумфи. Руските сили също по този начин не престават офанзивата за спиране на украинските сухопътни линии североизточно от Бахмут. Въпреки това е малко евентуално те да се опитат да щурмуват града непосредствено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР