Руската железопътна линия от 1520 мм може да достигне до

...
Руската железопътна линия от 1520 мм може да достигне до
Коментари Харесай

Русия и Иран могат да пренасочат пътищата към Индийския океан

Руската железопътна линия от 1520 мм може да доближи до пристанищата в Персийския залив.

Русия обмисля концепцията за създаване на нови железопътни линии в Иран с нормалното междурелсие 1520 мм. Подробностите за полемиката и изчисленията не се загатват, само че мащабът на вероятното решение не може да бъде прикрит.

Сега иранските железници употребяват теснолинейни линии по европейски стандарт 1435 мм. Това основава неприятни усложнения за товарите в границите на плана за транспортен кулоар Север-Юг. Ако няма потребност от смяна на междурелсието, иранските пристанища в Персийския залив ще станат съвсем съветски от транспортна позиция. Маршрутът Москва-Баку-Бендер-Абас ще бъде пряк.

Железопътна линия. Иван Шилов, Регнум

В коридорите на форума " Транспорт на Русия " заместник-министърът на превоза на Руската федерация Валентин Иванов сподели пред кореспонденти за вероятностите за присъединяване на страната ни в завършването на изчезналия 170-километров железопътен сектор в границите на ITC сред иранските градове Ращ и Астара. Разглеждат се два разновидността на междурелсие - 1435 мм (както в този момент в Иран) и 1520 мм (както в Русия и Азербайджан).

„ По-нататъшната вероятност за развиване на тази линия е необятна габаритна линия непосредствено до пристанищата на Персийския залив “, сподели Иванов, представен от ТАСС.

Заместник-министърът означи, че за Русия може да е преференциално да не презарежда вагоните за преход сред междурелсие, а да се концентрира върху развиването на необятна линия в Иран, осигуряваща доставката на артикули до трите съществени пристанища на страната в Персийския залив.

„ Сега се прави оценка на икономическата изпълнимост на използването на цялата необятна линия там [в Иран], на практика нова железопътна линия непосредствено до пристанищата на Персийския залив. За тази техническа част, оценката, ще бъде направена в близко бъдеще. След това ще бъде взето решение кое е оправдано да се извърши ”, изясни Иванов.

Трите пристанища са главният изход на Иран в Персийския залив Бандар Абас, обещаващото дълбоководно пристанище Чахбахар и най-вероятно пристанището на град Бушер, където съветски експерти построяват втория стадий от атомната електроцентрала. 



В порт Бандар Абас, Иран, (cc) franek2

След две десетилетия от осъществяването на плана Север-Юг има схващане за какво е нужен комфортен път. Доскоро описът на комерсиалните сътрудници на Русия от другарски страни в действителност беше стеснен до четири страни - могъщият Китай, самостоятелна Турция, както и околните до Москва Беларус и Казахстан.

С останалите размерът на съдействието остава нищожен и отстъпваше на търговията с недружелюбни сили. От февруари 2022 година страните от Запада и прозападния Изток принуждават Русия да основава логистични вериги от нулата, лишавайки я от добре открити направления за експорт и импорт.

Стрес пробата за съветската външна търговия ясно сподели неналичието на директен достъп на Русия до пазарите на множеството страни. Страната ни е привикнала да търгува единствено с Европа (включително Турция) и Китай и няма действителна опция да придвижва артикули даже до географски близки страни.

Пристанищата в Персийския залив отварят маршрутите на Русия освен към Индия, само че и към Югоизточна Азия, Индонезия, страните от Близкия изток, източната част на Африка до Южна Африка.

Комбинацията от железопътен превоз и мореплаване разрешава продажба и покупка на първични материали, строителни материали, селскостопански артикули и потребителски артикули от всеобщия ценови сегмент. Допълнителна точка за претоварване под формата на смяна на габарита за тези групи артикули може да значи сериозно повишаване на цените и излишно закъснение на доставките.



Иранските жп линии, (cc) Kabelleger, David Gubler

Новата логистика значи икономическа гражданска война освен за Русия, само че и за огромна част от незападния свят. Африканските и азиатските страни ще могат да не помнят за глада, за неналичието на артикули от първа нужда и ще получат материали за създаване на къщи.

И също така ще получат огромен пазар за своите първични материали и артикули. Едновременно с Русия, страните от Закавказието и Туркестан ще получат исторически шансове, даже повече от Москва, страдаща от географска изолираност.

Между другото, ITC " Север-Юг " може да оспори изгодите от доставката на артикули до Европа през Суецкия канал. Да, в актуалната политическа обстановка Брюксел надали ще премине към маршрута през Русия, само че никой не е отменил надпреварата. Следователно арогантността на съперниците ни от враждебни страни също ще ги победи.

Доскоро съветските публични лица не биха се осмелили да обмислят сходни смели планове. Но илюзиите за Запада се разсеяха и Иран, в противен случай, съумя да се покаже като в действителност благонадежден сътрудник. А Москва няма други благоприятни условия, с изключение на да пресече задушаващите мрежи от наказания и да прокара нови пътища за стопанската система.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР