Руската икономика вероятно ще се свие с 2,5 на сто

...
Руската икономика вероятно ще се свие с 2,5 на сто
Коментари Харесай

Путин: Руската икономика се представя по-добре, отколкото мнозина очакваха

Руската стопанска система евентуално ще се свие с 2,5 на 100 през 2022 година, само че се показва по-добре в сравнение с мнозина чакаха. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин, представен от Ройтерс.
Прочетете още
Действителната динамичност се оказа по-добра, в сравнение с предвидиха доста специалисти. Според министерството на икономическото развиване съветският БВП през интервала януари-ноември 2022 година е намалял, само че единствено с 2,1 на 100, сподели Путин на икономическо съвещание на държавното управление.

Някои специалисти в страната ни, да не приказваме задгранични, предвидиха спад от 10 и 15 % или даже 20 %. За годината като цяло се чака спад от 2,5 %, акцентира президентът.

Войната, която Русия стартира в Украйна, и последвалите талази от наказания блокираха някои браншове на съветската стопанска система, изключиха банките й от интернационалната система за разплащания SWIFT, ограничиха опциите за експорт на нефт и газ.

Правителството и централната банка признават усложнения, само че Москва твърди, че съветската стопанска система е устойчива, а глобите са рикоширали върху Запада, водейки до висока инфлация и цени на силата.

Заради западните наказания международните цени на газа са се повишили и по тази причина съветските газови компании са съумели да получат положителни облаги, сподели Путин, представен от ТАСС.

Той добави, че газовите компании доста са нараснали вноските си в бюджетната система на страната.

По думите му добивът на нефт в Русия през 2022 година се е нараснал с към 2 % до 535 млн. тона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР