Руската икономика вероятно се е свила с 2.5% през 2022

...
Руската икономика вероятно се е свила с 2.5% през 2022
Коментари Харесай

Путин похвали руската икономика

Руската стопанска система евентуално се е свила с 2.5% през 2022 година, само че се показва по-добре, в сравнение с множеството специалисти предвидиха. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от Reuters. Изказването си той направи по време на среща с висши чиновници, измежду които министъра на финансите и шефа на Централната банка на Русия, на която Путин уточни и че растежът на действителните заплати би трябвало да бъде подтикван.

Брутният вътрешен продукт на Русия спадна с 2.1% сред януари и ноември 2022 година, като се чака да се намали с 2.5% за цялата година. Банката на Русия предвижда стесняване с 3% през предходната година.

Путин означи, че макар “санкционния напън ” съветският рандеман на нефт възлиза на към 535 млн. тона през 2022 година, което е повишаване с 2% на годишна база.

По думите му заради забележителния растеж на цените на природния газ през 2022 година, съветските производители на газ са нараснали вноските си в бюджета с 10%.

В контрастност с думите на Путин, през днешния ден ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в речта си по време на Световния стопански конгрес в Давос съобщи, че блокът е въвел най-строгите наказания до момента.

Санкциите на Европейски Съюз ще потопят съветската стопанска система в криза за десетилетия, а нейната промишленост ще е лишена от съвременни и сериозни технологии ", безапелационна бе тя.

По думите й съветските закононарушения няма да останат безнаказани. Председателят на Европейска комисия означи, че районът е бил " уязвим за пазарните операции на Путин преди една година ", заради дългогодишната си взаимозависимост от съветските изкопаеми горива.

Фон дер Лайен похвали напъните на Европейски Съюз да понижи зависимостта си от съветския тръбопроводен газ с 80% и приветстваха отдадеността на блока да понижи цените на газа посредством дейно понижаване на потреблението му. Тя сподели, че още през февруари мнозина са планували, че Киев ще падне за броени дни.

Тези прогнози обаче не регистрираха моралната и физическата храброст на украинския народ ", съобщи Фон дер Лайен.

" Украйна се е опълчи на агресора макар всички компликации. Дори безмилостните набези на Русия против цивилни жители или призракът на жестока зима, не разколебаха тази решителност ", добави тя.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинВладимир Путин Русия съветска стопанска система война в Украйна Урсула фон дер Лaйен Европейска комисия ПоследниНай-четениПолитика 40 Путин похвали съветската стопанска система Хай-тек 1104 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Накратко 156 Вечерни вести: Идея за метростанция сред „ Люлин “ и „ Обеля “; Нова визия за енергетиката Компании 480 Българската euShipments избра Хърватия за първото си придобиване в ЦИЕ Компании 5036 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Иновации 4604 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Любопитно 3443 Хидра – гръцкият остров, неразрешен за коли Градоустройство 2966 „ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “ Всички новини19:31 economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР