Руската икономика ще се сблъска с дълбока рецесия през текущата

...
Руската икономика ще се сблъска с дълбока рецесия през текущата
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева прогнозира дълбока рецесия за руската икономика


Руската стопанска система ще се сблъска с дълбока криза през настоящата година, счита ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение, представена от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3427
" Военните дейности в Украйна унищожават тази страна, само че са пагубни и за Русия. Тя също ще се окаже в дълбока криза ", съобщи през днешния ден Георгиева на Световната държавна среща на върха в Дубай.

Що се отнася до възобновяване на международната стопанска система след пандемията от ковид, шефката на МВФ акцентира, че този развой набира скорост. " Световната стопанска система към момента се възвръща след пандемията. Започваме от най-ниската точка, а се надявахме на по-голям напредък и ограничение на инфлацията. Получихме обаче тъкмо противоположното – спад в растежа и повишение на инфлацията ", добави тя.

Междувременно рейтинговата организация " Стандард енд Пуърс “ (S&P) чака намаляване на действителния БВП (БВП) на Русия с 8,5 на 100 през тази година по отношение на предишна прогноза за напредък от 2,7 на 100. Това се показва в уеб страницата на организацията, като за причина се акцентират жестоките интернационалните наказания по отношение на страната, както и спирането на връзките със западните компании.

Руската стопанска система изпитва съществени последици от въздействието на интернационалните наказания и решението на западни компании или да прекратят интервенциите си в Русия, или изцяло да пресечен връзките си със страната, прибавят от " Стандард енд Пуърс “. В същото време сходна композиция от наказания като наложените на Русия до момента не е била прилагана към огромна световно интегрирана стопанска система, тъй че е мъчно да се планува до каква степен мощно ще бъде въздействието на наказателните ограничения, като се изключи че ще е съществено, разяснява рейтинговата организация. 

Руско-украинският спор може да задълбочи дефицита на артикули и да докара до повишаване на цените, считат специалистите на рейтинговата организация. Русия е значим експортьор на въглеводороди, торове и метали, а Русия и Украйна са огромни производители на зърнени култури, изключително пшеница и царевица, отбелязва " Стандард енд Пуърс “. 

Русия се сблъсква с компликации при износа на част от продукцията си поради глобите, проблеми с логистиката и нежеланието на някои търговски сътрудници да купуват съветски артикули, до момента в който Украйна в доста връзки е откъсната физически от каналите за дистрибуция, заяви регйтинговата организация.  Тя добави, че Беларус, против който също има интернационалните наказания, е огромен експортьор на торове, изключително калиев карбонат, чиито дял е една пета от международния износ.

Така спорът води до голям скок в цените на суровините. Някои артикули са поскъпнали с над 30 на 100 през последните две седмици, заключава " Стандард енд Пуърс “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР