Руската икономика е на път да се свие с повече

...
Руската икономика е на път да се свие с повече
Коментари Харесай

Руската икономика е на път да се свие с над 10%

Руската стопанска система е на път да се свие с повече от 10% през 2022 година, което би било най-големия спад на брутния вътрешен артикул от първите години след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Това съобщи във вторник някогашният съветски финансов министър Алексей Кудрин, оповестява Ройтерс, цитирайки РИА новости.

Русия е изправена пред възходяща инфлация и бягство на капитали, като в същото време се бори с вероятно несъблюдение на дълга (неспособност за обслужване на държавния дълг), откакто Западът наложи тежки наказания поради стартиралата на 24 февруари съветска военна инвазия в Украйна.

Министерството на стопанската система и финансите на Русия сега работи по нови макропрогнози, означи Кудрин, който в този момент е началник на Сметната палата, оповестява съветска държавната организация РИА новости.

" Официалната прогноза ще бъде за спад на Брутният вътрешен продукт през тази година с повече от 10% ", сподели Кудрин, който беше финансов министър на Владимир Путин от 2000 до 2011 година.

Предишните прогнози на съветското държавно управление предвиждаха растеж на брутния вътрешен артикул от 3% тази година, откакто стопанската система набъбна с 4,7% през 2021 година

Източник, непосредствен до съветското държавно управление, поискал анонимност, сподели пред Ройтерс, че министерството на стопанската система планува стесняване на Брутният вътрешен продукт с сред 10% и 15% през тази година.

Свиването от 10% би представлявало най-големия спад на брутния вътрешен артикул от 1994 година насам, съгласно данни на Световната банка и Международния валутен фонд.

Вчера Световната банка пък предвижда, че през 2022 година съветският Брутният вътрешен продукт ще се свие с 11,2%, само че предизвести, че има още по-негативен сюжет, при който спадът може да бъде с 20 на 100.

В края на март анализатори, интервюирани от организация Ройтерс, предвидиха осреднено стесняване на Брутният вътрешен продукт на Русия за 2022 година със 7,3%, като в същото време предвидиха растеж на инфлацията с близо 24% - най-високата инфлация от 1999 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР