Руската хакерска група Fancy bear е основен заподозрян за кибератаките

...
Руската хакерска група Fancy bear е основен заподозрян за кибератаките
Коментари Харесай

Подозират хакерите от Fancy bear за кибератаките срещу ЦИК и МВР

Руската хакерска група Fancy bear е главен обвинен за хакерските атаки против уеб страниците на ЦИК, на Министерство на вътрешните работи и няколко други институции по време на локалните изборите в България през 2015 година

Това разгласи началникът на киберпрестъпност в ГДБОП комисар Явор Колев, представен от Българска национална телевизия. Той взе участие в конференция " Киберсигурността в Европейския съюз: способи да отговорим на все по-нарастващите закани ".

" Групата е обвързвана с военното разузнаване на Русия и е обвинена в офанзивите към български уеб сайтове през 2015 година по време на изборния развой, а също по този начин и с операциите на изборния развой в Съединени американски щати, където те са обвинени в това, че са подслушвали кореспонденцията на представители на Демократическата партия ", изясни Колев.

Другата група е от чиновници на Китайската националната войска. Те са упрекнати от ФБР в разнообразни киберпрестъпления, съобщи Колев. По думите му, в множеството случаи този тип закононарушения са трансгранични.

Припомняме, на 25 октомври 2015 година системата на ЦИК се срина освен в България.

Седмица по-късно, по време на балотажа бяха хакнати уеб страниците на редица държавни институции. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР