Руската група се е състояла от два свръхзвукови стратегически бомбардировача

...
Руската група се е състояла от два свръхзвукови стратегически бомбардировача
Коментари Харесай

Два изтребителя F-16 прехванаха 4 руски бойни самолета СНИМКИ

Руската група се е състояла от два свръхзвукови стратегически бомбардировача Ту-160, придружавани от два изтребителя Су-27. Ту-160 е най-модерният съветски бомбардировач, който е в положение да носи ракети с нуклеарни бойни глави. Той може да прелита дистанции до 12 300 км и доближава скорост два пъти скоростта на звука, се споделя в известието на белгийските Военновъздушни сили.

Четирите самолета, които са прелитали над територията на НАТО без авансово позволение, са ескортирани отвън въздушното пространство, охранявавано от самолети на Алианса.

Belgian???????? and Danish???????? #NATO jets intercept Russian aircraft. ✈

The???????? aircraft identified were two Russian Tu-160 bombers with fighter escorts flying in international airspace over the #BalticSea.

ℹ️ Read more: https://t.co/QwlZRtspwv pic.twitter.com/kfZDcjp3VA
— Oana Lungescu (@NATOpress) 18 септември 2019 г.
За белгийския вестник „ Льо Соар “ съветското министерство на защитата декларира, че съветската група е прелетяла над неутрални води и се е завърнала в базата си.

Срещата над Балтийско море с четирите съветски бойни самолети е първата за белгийската ескадрила, която пое въздушните патрули над трите Балтийски страни от името на НАТО на 3 септември. Тя е основана във военно-въздушната база „ Шяулае “ в Литва и ще продължи 4 месеца.
НАТО охранява въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония от влизането им в Пакта през 2004 година

Източник: svobodnaevropa.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР