Руската гранична Белгородска област е подложена на масиран обстрел от

...
Руската гранична Белгородска област е подложена на масиран обстрел от
Коментари Харесай

Бойци от украинския Международен легион удариха руска област с РСЗО "Град"

Руската гранична Белгородска област е подложена на масиран обстрел от украинските сили през тази нощ. Под огъня на РСЗО " Град " попадна град Шебекино. Ранени са 8 души, трима от тях са приети в болница в болница. Това съобще губернаторът на региона Вячеслав Гладков. 
 

 
Вследствие на офанзивата е избухнал пожар в жилищна постройка в Шебекино. По думите на Гладков при обстрела са били нанесени вреди на постройката на локалната администрация, избухнал е пожар, разрушени са фасадите и стъклата, ранен е един човек.
 
Под артилерийския огън на украинските военни се оказва и село Новопетровка, Валуйски окръг. От осколкоте на снарядите са счупени стъклата и развалени фасадите на няколко здания. Каналът на съветското министерство на експанзията " Звезда " оповестява, че е избухнал пожар в постройката на МВД в Шебекино. 
 

 
Отговорност за офанзивата поеха бойците от " Руския доброволчески крпус ", който е част от Международния легион на ВСУ. " Доблестните бранители на путинската тайфа, следвайки протокола, се събраха в зданието на ръководството (на МВД, бел. ред.). Ние им дадохме тази опция и след това ги атакувахме с " Град " -ове ", оповестяват в своя Telegram канал от РДК. 
 

 
В региона на Шебекино има боеве с потреблението на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 съветски граничари и 20 мобилизирани от Водоснабдителна система на РФ. 
 
Легионът " Свобода за Русия " заяви, че се намира до украинско-руската граница и счита да се върне на съветска територия. Бойците от ЛСР демонстрираха в своя Telegram канал фотоси и видео с унищожена съветска бойна техника. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР