Руската гражданка Мария Бутина, обвинена в САЩ, че е действала

...
Руската гражданка Мария Бутина, обвинена в САЩ, че е действала
Коментари Харесай

Мария Бутина, обвинена в САЩ, че е руски агент под прикритие, се призна за виновна

Руската гражданка Мария Бутина, упрекната в Съединени американски щати, че е работила като съветски скришен сътрудник, с цел да се внедри във авторитетно американско оръжейно лоби и да въздейства върху американската политика към Москва, се призна за отговорна в скрит план, съобщи Ройтерс.

Бутина се яви във федерален съд във Вашингтон, откакто се съгласи на договорка със следствието, отказвайки се от правосъден развой, отбелязва Асошиейтед прес.

"Да ", отговори тя, запитана от съдията дали сред 2015 и 2018 година е влизала в скрит план с хора на територията на Съединени американски щати, с цел да навреди на ползите на Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

Като част от договорката Бутина призна, че се е пробвала да се внедри в Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) и да предава разследващи сведения за американски политици на върховен съветски държавен чиновник.

Първоначално 30-годишната Бутина, приключила Американския университет във Вашингтон и отстоявала обществено правото на владеене на огнестрелно оръжие, не се признаваше за отговорна. Нейният юрист твърдеше, че тя е просто студентка, която се интересува от подобряването на руско-американските връзки.

Докато чака присъдата си, Бутина ще остане в пандиза, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР