Руската гражданка Мария Бутина е арестувана във Вашингтон и обвинена

...
Руската гражданка Мария Бутина е арестувана във Вашингтон и обвинена
Коментари Харесай

Рускиня арестувана във Вашингтон за заговор в полза на руското правителство

Руската гражданка Мария Бутина е задържана във Вашингтон и упрекната в опит да повлияе на американски жители и политически в интерес на Русия, предадоха Ройтерс и Франс прес.

29-годишната Мария Бутина работела по указания от почитан чиновник в съветското държавно управление, на който са наложени наказания от американското министерство на финансите, заяви министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Бутина е задържана през вчерашния ден и ще остане в ареста до сряда, когато би трябвало да се яви пред съда. Бутина е влезнала в Съединени американски щати със студентска виза. Обвинена е, че е развивала връзки с американци и е работила по нареждания на непознато държавно управление да се внедрява в организации с въздействие в американската политика, с цел да работи в полза на ползите на Руската федерация. Според обвинителния акт една от тези организации е Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, която отстоява правото на носене на оръжие, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР