Руската газова компания Газпром“ обяви възобновяване на транзита на газ

...
Руската газова компания Газпром“ обяви възобновяване на транзита на газ
Коментари Харесай

„Газпром“ възстановява доставките на газ за Италия

Руската газова компания „ Газпром “ разгласи обновяване на преноса на газ през територията на Австрия, а оттова - и обновяване на доставките за Италия, които стопираха на 1 октомври. Това оповестиха от пресслужбата на компанията.

Според известието на компанията „ дружно с италианските купувачи успяхме да намерим решение за формата на взаимоотношение в подтекста на регулаторните промени, настъпили в Австрия в края на септември “.

Австрийският оператор е подготвен да удостовери транспортните номинации на „ Газпром износ “, което разрешава обновяване на доставките на съветски газ през Австрия, допълват от компанията.

На 1 октомври „ Газпром “ спря доставките на природен газ за Италия. Според „ Газпром “ това се е наложило, защото австрийският оператор отхвърли да удостовери „ номинации за превоз “ след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември.

От австрийското министерство на енергетиката дадоха отговор, че " Газпром " не е подписала никакви промени в контракта, които отразяват корекции в техническите правила, които нормално се вършат при започване на всяка газова година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР