Руската газова компания Газпром напълно преустанови доставките за деня за

...
Руската газова компания Газпром напълно преустанови доставките за деня за
Коментари Харесай

Газпром спря доставките на природен газ за Италия

Руската газова компания " Газпром " изцяло прекрати доставките за деня за италианския енергиен колос " Ени ", като загатна за неспособност да транспортира природен газ през Австрия, съобщи Франс прес.

" Газпром " ни заяви, че не може да удостовери доставките на поисканите размери газ за през днешния ден, споменавайки за неспособност за превозване на газа през Австрия ", гласи известието на италианската компания. " Тази събота затова потокът от съветски газ, предопределен за " Ени " през входния пункт в Тарвизио ще бъде нулев ", се добавя в текста.

Основната част от съветския газ, доставяна за Италия, минава през Украйна по газопровода ТАГ, който идва в Тарвизио в северната част на страната, на границата с Австрия.

Според представител на " Ени ", представен от италианската организация АДЖИ, " Газпром " твърди, че не е в положение да съблюдава нужните правила за приемане на услугата за разпределение на газа в Австрия, там, където той би трябвало да бъде доставен, до момента в който ние установяваме, че Австрия продължава да получава газ на пункта за доставка на словако-австрийската граница ". Говорителят добави, че " Ени " продължава да работи с " Газпром " за възобновяване на потока към Италия.

Износът на съветски газ за Европа непрекъснато спада от началото на глобите против Русия поради нашествието в Украйна.

Още при започване на нашествието " Ени " разгласи, че отстъпва каузи си от 50 % в газопровода " Син поток ", който контролираше по равно с " Газпром ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР