Руската фигуристка Камила Валиева е приемала 56 лекарства, хранителни и

...
Руската фигуристка Камила Валиева е приемала 56 лекарства, хранителни и
Коментари Харесай

Над 50 лекарства и добавки е приемала наказаната 17-годишна руска фигуристка Камила Валиева

Руската фигуристка Камила Валиева е приемала 56 медикаменти, хранителни и диетични добавки , разкри Спортният трибунал, представен от BBC.

Те са били дадени на спортистката за интервал от две години - в интервала януари 2020 година до декември 2021 година, когато тя е била на възраст 13-15 години .



Нито едно от въпросните веществата не е в неразрешения лист на Световната антидопингова организация, само че измежду тях има аминокиселини, добавки за подсилване на мускулатурата, болкоуспокояващи, медикаменти против грип и диария, както и други позволени артикули за повишение на спортните достижения .

17-годишната Валиева беше осъдена за четири години поради допинг през януари. Тя даде позитивна проба за неразрешено лекарство за сърце триметазидин през декември 2021 година, малко преди да се състезава на Зимните олимпийски игри през 2022 година



На 30 януари Международният съюз по кънки (ИСУ) преразгледа резултатите от отборния шампионат по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин 2022, премествайки съветския тим, който включваше Валиева, от първо място на трето. На 29 февруари във Федералния съд на Швейцария беше записана тъжба против решението на КАС по делото против фигуристката.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР