Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг проба на

...
Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг проба на
Коментари Харесай

Потвърдиха положителната допинг проба на руската фигуристка Камила Валиева

Руската фигуристка Камила Валиева е дала позитивна допинг проба на 25 декември предходната година по време на националния шампионат на Русия, разгласи публично Международната организация за тестване (ITA). 15-годишната Валиева е употребила неразрешеното вещество " триметазидин ", показва
 

Тийнейджърката е остранена краткотрайно от надпревари на 8 февруари от съветската антидопингова организация (РУСАДА), само че незабавно е подала тъжба , поради което още на идващия ден глобата беше снета.

 
Международният олимпийски комитет апелира решението на РУСАДА да възвърне правата на фигуристката пред панел на Спортния трибунал (КАС) в Пекин, който ще прегледа случая до края на 14 февруари и ще се произнесе с дефинитивно мнение.
 
Валиева, която е европейска шампионка , оказа помощ на руснаците да завоюват златото в отборната конкуренция, само че купата им може да бъде отнета , в случай че КАС й наложи наказване поради позитивната допинг-проба.
 
За 15 февруари е планувана късата стратегия в самостоятелното съревнование по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин, в което младата рускиня е безспорна любимка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР