Руската федерация ще продължи да снабдява Газа със стоки от

...
Руската федерация ще продължи да снабдява Газа със стоки от
Коментари Харесай

Путин: Русия ще продължи да дава на Газа лекарства и стоки от първа необходимост

Руската федерация ще продължи да доставя Газа със артикули от първа нужда, в това число медикаменти и здравно съоръжение. Това е уверил президентът Путин палестинският му сътрудник Махмуд Абас.

Двамата разискаха по телефона опциите за деескалация на спора в палестинския анклав, както и напъните за даване на филантропична помощ, заяви Кремъл, представен от ТАСС и Ройтерс.

Двамата водачи са се договорили също Абас да посети Русия на дата, която ще бъде избрана в допълнение.

" Беше изразена подготвеност и от двете страни за по-нататъшно подсилване на другарските руско-палестински връзки ", се споделя в изказване на Кремъл.

Двамата държавни глави са се застъпили за обновяване на напъните за дипломатическо споразумяване на спора в Близкия изток " на всеобщо приетата международноправна основа, предвиждаща основаването на страна Палестина въз основа на границите от 1967 година ", отбелязва още пресслужбата на съветското президентство.

В изказването се показва също, че Путин е уведомил палестинския водач за стъпките, подхванати от съветската страна за подкрепяне на деескалацията на спора в линията Газа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР