Руската федерация се надява, че американските власти ще дадат възможност

...
Руската федерация се надява, че американските власти ще дадат възможност
Коментари Харесай

Рябков: Москва се надява, че Вашингтон ще позволи на руските дипломати безопасно да се върнат в родината си

Руската федерация се надява, че американските управляващи ще дадат опция на съветските дипломати, на които е подредено да изоставен Съединените щати, да се върнат безвредно в родината си. Това сподели пред публицисти в сряда заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, предава

" Някои към този момент са напуснали, някои към този момент са на път. Надявам се, че американските управляващи ще ги оставят да свършат работата си и да се върнат в родината си с мир, че всичко ще мине без спомагателни затруднения, без тази игра на нерви. За страдание, това не се получи на специфичен филантропичен полет, тъй като американците започнаха да слагат този въпрос с някои спомагателни условия, които нямат нищо общо със наличието “, сподели още Рябков.

" Хората вървяха на полети с прекачвания и така нататък Това е тъпо, само че просто не се получи по различен метод и нямаше опция ", добави Рябков.

„ Навремето поискахме изгонването на до 55 дипломати, всичко е от предходната есен. Сега, както разбирам, заминаването на чиновниците на американската дипломатическа задача, планувано за този час в Москва, също е пред довеждане докрай ", разяснява Рябков.

През септември 2021 година Съединени американски щати показаха лист с 55 чиновници на съветските дипломатически задачи, на които беше подредено да изоставен Съединените щати през 2022 година на два стадия: 27 чиновници до 30 януари, други 28 до 30 юни 2022 година Причината беше въведеното от американска страна през декември 2020 година тригодишно ограничаване за престоя на съветски дипломатически служащи в Съединени американски щати. Вашингтон не счита тези обстоятелства за експулсиране, като в същото време предизвестява, че при положение на отвод да изоставен страната дипломатическите представители ще изгубят имунитета си и ще бъдат задържани.

Руското външно министерство назова това точно експулсиране на дипломати (тъй като няма опция за попълване на личен състав заради проблеми с издаването на дипломатически визи). На 1 декември 2021 година съветското външно министерство разгласи ответни ограничения. До 31 януари 2022 година чиновниците на посолството на Съединени американски щати, които са в Москва повече от три години, напуснаха Русия. Ако Съединени американски щати не се откажат от тригодишното ограничаване, до 1 юли 2022 година друга група американски дипломатически служащи ще би трябвало да напусне Русия „ в сбор, съпоставим с оповестения брой на изгонените руснаци “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР