Руската федерация, като правоприемник на СССР, трябва да се извини

...
Руската федерация, като правоприемник на СССР, трябва да се извини
Коментари Харесай

Атлантици: Русия ни дължи извинение за окупацията

Руската федерация, като приемник на Съюз на съветските социалистически републики, би трябвало да се извини за окупирането на България през септември 1944 година и нанесените големи вреди на страната ни по време на незаконния комунистически режим.

Такава позиция показва Атлантическият съвет на България в отворено писмо до президента Румен Радев, председателката на Народното събрание Цвета Караянчева и премиера Бойко Борисов. Повод за обръщението на АСБ е самодейността на съветското посолство да провежда на 9 септември галерия " Освобождението на България " и претенциите на съветската страна, че без този акт България нямаше да съществува.

" Необходимо е в този момент на самозабравилите се съветски управници да се каже и покаже ясно и изрично, че тази, както и други сходни провокации, няма да бъдат допускани повече в България. Същевременно сме в правото си да пожелаваме от Вас да предприемете нужните стъпки за поднасяне на опрощение от Руската федерация, като приемник на Съюз на съветските социалистически републики, за осъществената окупация и нанесените големи вреди на страната ни по време на незаконния комунистически режим. " - показват от Атлантическия съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР