Руската федерация е направила плащания по външния си дълг в

...
Руската федерация е направила плащания по външния си дълг в
Коментари Харесай

Русия плати дълга си в долари, за да не фалира

Руската федерация е направила заплащания по външния си дълг в долари, с цел да избегне дефолт, въпреки да се закани по-рано, че отговорностите на страната ще бъдат обслужвани в рубли. Това излиза наяве от известие на съветското финансово министерство.

Министерството на финансите на Русия е съумяло да заплати 564,8 милиона $ по еврооблигации с падеж 2022 година и 84,4 милиона $ по облигации с падеж 2042 година, оповестиха от финансовата институция. Така Москва съблюдава изискванията за заплащане във валутата, посочена в облигациите.

Ведомството посочи, че е насочило дължимите средства към лондонския клон на медиатора " Ситибанк " (Citibank), един от по този начин наречените сътрудници по заплащанията на облигациите, чиято функционалност е да ги изплащат на вложителите, в началото отпуснали парите на Москва. Сумите по облигациите трябваше да бъдат изплатени при започване на април, само че спомагателният 30-дневен " гратисен интервал ", който дълговите бумаги постоянно имат в изискванията си, обезпечи още време на Москва - до 4 май.

За финален път Русия не извърши дълга си в рубли през 1998 година, когато страната мина през финансова рецесия. Тя не изплати дълга си в задгранична валута през 1918 година след болшевишката гражданска война. По това време Владимир Ленин отхвърля да признае дълговите отговорности, наследени от царския режим. Рискът от механически банкрут в този момент за Русия обаче е огромен поради западните наказания, наложени поради военната експанзия против Украйна. Русия е изолирана от цивилизования свят и редица западни компании напуснаха страната поради военната ѝ експанзия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР