Руската федерация „е извършила тежки нарушения на Устава на Съвета

...
Руската федерация „е извършила тежки нарушения на Устава на Съвета
Коментари Харесай

ПАСЕ: Русия не може повече да бъде държава членка на Организацията

Руската федерация „ е направила тежки нарушавания на Устава на Съвета на Европа, несъвместими със статута на страна членка, не съблюдава уговорките си пред Съвета на Европа и не извършва поетите пред него задължения”. Поради това Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) смята, че Руската федерация „ не може повече да бъде страна членка на Организацията”, се споделя в формалното изказване на организацията, публикувано, нощес

Текстът, признат единомислещо в края на изключителна пленарна сесия, показва взаимност с Украйна, украинския народ и украинските членове на ПАСЕ, като удостоверява „ непоколебимата поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници”.

Асамблеята е надълбоко обезпокоена от доказателствата за съществени нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право от страна на Руската федерация, в това число набези против цивилен обекти и филантропични коридори, „ безсистемно потребление на артилерия, ракети и бомбардировки”, както и взимане на заложници.

Парламентаристите приветстваха щедростта и солидарността, проявени от прилежащите страни, които не престават да одобряват стотици хиляди бежанци, множеството от които дами и деца, до момента в който в Руската федерация антивоенните митинги са грубо потискани, свободата на изложение и събрания е лимитирана, а съвсем всички самостоятелни новинарски организации са закрити.

В случай че Руската федерация престане да бъде член на организацията, Съветът на Европа би трябвало, съгласно ПАСЕ, да планува начинания, с цел да може да продължи „ да поддържа и да се ангажира със бранителите на правата на индивида, демократичните сили, свободните медии и самостоятелното гражданско общество”.

С оглед на присъединяване на Беларус в експанзията на Русия Бюрото на ПАСЕ следва да „ прекрати отношенията” сред Асамблеята и управляващите на страната във всички свои действия.

В края на съвещанието ръководителят на ПАСЕ Тини Кокс съобщи: „ Тъжно ни е, че през днешния ден трябваше да желаяме да изгоним страна, която е член на нашата Организация повече от 25 години, само че се веселя, че се осмелихме да го създадем. В тази Организация няма място за тези, които минават алените линии”.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР