Руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) обвини България и

...
Руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) обвини България и
Коментари Харесай

Русия обвини България и Чехия в незаконен ремонт на съветски хеликоптери за Украйна

Руската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) упрекна България и Чехия в нарушаването на интернационалните съглашения, като са ремонтирали и модернизирали руски хеликоптери, които ще бъдат изпратени в Украйна. ФСВТС твърди, че по този метод България и Чешката република " нанасят обилни вреди на световната система за надзор на износа “.

Става дума за съглашение сред Русия и България за ремонт и рационализация на хеликоптери Ми-17 (Ми-8), Ми-35 (Ми-24) от 9 март 2012 година и съглашение с Чешката република за ремонт и рационализация на Ми-24 (Ми-35), Ми-171Ш (Ми-8, Ми-17) от 27 април 2012 година

Според Службата страните са се договорили да не продават и да не трансферират на трета страна имущество, документи и информация, получени по съглашението, без единодушието на Русия, както и да не правят рационализация на хеликоптери без присъединяване на производителя и разработчика на хеликоптерите.

От службата оповестиха, че техниката от руската ера се ремонтира от държавните компании „ Авионамс “, „ Терем-Летец “ в България и „ Лом Прага “ в Чехия.

„ Въпросните компании не престават да правят противозаконни действия по ремонт и рационализация на военни хеликоптери съветско (съветско) произвеждане, в това число за по-нататъшното им изпращане в Украйна “, се споделя в изказване на формалния уебсайт на ФСВТС.

През 2022 година Русия забрани на трите гореспоменати центъра да ремонтират хеликоптери Ми и прекрати доставките на съветски аварийни елементи и съставни елементи за неприятелските страни. Руското външно министерство изясни това решение с проектите на западните страни да изпратят военно съоръжение в Украйна.

„ Обръщаме внимание, че съветската страна не носи никаква отговорност за безвредната употреба на вертолетите, обслужвани от тези предприятия без присъединяване на съветски производители и разработчици. Също по този начин заявяваме, че с дейностите си посочените страни нарушават Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България за организацията на ремонта и модернизацията на гореспоменатите вертолети “, твърди Службата.

„ Горепосочените дейности на България и Чешката република съставляват жестоко нарушаване на интернационалните отговорности и нанасят обилни вреди на световната система за надзор на износа “, приключва формалното изказване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР