Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е задържала

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е задържала
Коментари Харесай

Руската ФСС съобщи, че е предотвратила нападение срещу жп възел на Транссибирската магистрала

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е задържала 61-годишен съветски жител, възнамерявал нахлуване против железопътен възел на Транссибирската автомагистрала в Свердловска област, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Задържан е съветски жител, роден през 1962 година, който е възнамерявал да извърши терористичен акт на Транссибирския железопътен възел в Свердловска област по поръчка на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата ", оповестиха от ФСС. По данни на ФСС той е бил вербуван от украинските специфични служби в Лвов, минал е образование по бойкот и е бил изпратен в Русия, с цел да извърши терористичен акт посредством катурване на железопътни влакове с товари за специфична военна интервенция, употребявайки самоделни устройства за дерайлиране на влакове.

" Обвиняемият призна за осъщественото и сътрудничи на следствието ", добави ФСС.

Според съветското разследване " от обекта са конфискувани средства за връзка за тайна връзка с ръководителя му, устройство за катурване на влакове, както и пари, предадени му от украинското разузнаване за подготовка и осъществяване на закононарушения ".

Срещу арестувания е формирано наказателно дело за опит за осъществяване на терористичен акт и е арестуван под стража.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР