Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е арестувала

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е арестувала
Коментари Харесай

Арестуваха жена, помагала на украинското разузнаване с план за терористичен акт в Русия

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е арестувала рускиня, обвинена, че е събирала информация за " обект от сериозната инфраструктура " в Русия по разпореждане на украинските разследващи служби, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11187
Службата не посочва името на обекта, само че видеозапис от охранителна камера, който съгласно съветски медии е изработен от ФСБ, демонстрира по какъв начин обвинената прави фотоси с телефона си покрай водноелектрическа централа в град Углич в Ярославска област, северно от Москва.

Видеото демонстрира ареста ѝ от чиновници на ФСБ с маски и полиция в офиса ѝ. В събота съдът постанови обвинената да бъде арестувана за два месеца, заяви организация РИА.

Руският информативен канал " База ", който разгласява материали от ФСБ, популяризира замяна на известия сред обвинената и хипотетичен украински координатор, в които дамата се съгласява да даде географските координати на локалните железопътни линии, офисите за набиране на военнослужещи и на водноелектрическата централа.

В кореспонденцията, чиято достоверност Ройтерс не е съумяла да ревизира, обвинената написа, че желае украински дронове да правят офанзиви надълбоко навътре в Русия, с цел да подкопаят поддръжката за съветския президент Путин.

Другият човек написа за образуване на детонации из Русия и споделя, че в Ярославска област има доста водноелектрически централи.

" Ще ги взривим, с цел да накараме Русия да изтегли войските си от (източния украински град) Бахмут ", написа неидентифицираното лице.

В изказване на ФСБ се споделя, че е арестувана жена, " която по напътствие на украинските специфични служби е събирала и предавала информация за един от обектите на сериозната инфраструктура в Ярославска област за осъществяване на терористична офанзива ".

ФСБ заяви, че против дамата е формирано наказателно дело по обвинявания, наказуеми с до 10 години затвор, само че за момента не е ясно по какъв начин е пледирала тя.

Арестът се реализира ден след нападението против Кримския мост - основна линия за доставяне на съветските войски, воюващи в Украйна, като Москва упрекна Киев за случая.

Миналия месец ФСБ арестува група някогашни чиновници на защитата, които упрекна, че са снабдявали Киев с механически документи, свързани с съветските военновъздушни сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР