Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) обяви днес задържането на

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) обяви днес задържането на
Коментари Харесай

Директор в руски авиационен завод е задържан за шпионаж в полза на Украйна

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) разгласи през днешния ден задържането на шеф в съветски авиационен цех по съмнение, че предал секретни документи на Украйна. От службата за сигурност споделиха още, че стартират следствие за държавна измяна, на фона на продължаващата съветска атака в прилежащата ѝ страна.

" ФСС разкри, че съветски жител (е извършил) държавна измяна, предоставяйки информация на Украйна във щета на сигурността на Руската федерация ", заяви службата.

В известието, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция, се показва, че неназован гражданин от региона на Москва, който е шеф в авиационен цех, " е снимал елементи от чертежи на детайли от изтребители с мобилния си телефон, след което ги е изпратил на украински жител (...) - чиновник на дружество с сходна активност в град Одеса ".

Случаят ще бъде прегледан " защото лицето е било механически шеф в авиационен цех и е имало достъп до документи с гриф за сигурност " строго секретно ", прецизира ФСС. Започнало е следствие за " държавна измяна " - закононарушение, което се санкционира с дългогодишни присъди затвор. В момента обвиненият е арестуван.

След началото на военната си атака в Украйна Русия промени законодателството си, с цел да пречупи всяко противоречие с водения от нея спор. Стотици съветски жители са с обвинявания, че " дискредитират " съветската войска и са преследвани за рецензии против нашествието.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР