Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) бяви, че е задържала

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) бяви, че е задържала
Коментари Харесай

Руските служби са разбили диверсионни групи, планирали атентати в Москва и Запорожието

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) бяви, че е задържала седем поданици на Москва, които са възнамерявали актове на принуждение в съветската столица. По-рано бе обявено за погубен съветски жител, вербуван от украинските специфични служби, който подготвял атентат в Запарожка област, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според ФСС арестуваните в Москва са свързани с основания в Украйна Руски доброволчески корпус – паравоенна група, която пое отговорност за неотдавнашните нахлувания в съветски райони, граничещи с Украйна.

По-рано ФСС заяви, че е осуетила нахлуване, планувано от украинските специфични служби в Запорожка област, която отчасти се управлява от Русия.

" Беше осуетено нахлуване, планувано в Бердянск, в Запорожка област, от украинските специфични служби благодарение на вербуван от тях съветски жител ", се споделя в изказване на ФСС. Руснакът, роден през 1974 година, е забъркан в убийството на офицер от съветската войска при детонация през октомври 2023 година, се споделя в изказването. Той е упрекнат и че е предал данни за позициите на съветските сили " на врага ".

" Той откри огън по време на опита за арест и беше погубен от ответен огън ", оповестява ФСС, като добави, че от мястото на случая са конфискувани револвер и муниции. По-късно при претърсването на дома му е намерено самоделно взривно устройство, съгласно същия източник.

Запорожка област, дружно с Херсонска, Донецка и Луганска област, е една от четирите украински територии, които Русия съобщи, че анексира през 2022 година, макар че армията ѝ няма цялостен надзор над тях, напомня Агенция Франс Прес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР