Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) арестува мъж с двойно

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) арестува мъж с двойно
Коментари Харесай

Москва обвинява руско-италиански гражданин в поръчани от Украйна бомбени атаки

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) арестува мъж с двойно руско-италианско поданство за осъществяване на саботажни интервенции за украинското военно разузнаване.

Москва сподели в петък, че обвиненият е направил бомбени офанзиви в железопътни линии, откакто е бил вербуван от Киев по-рано тази година. Инфраструктура и индустриални мощности в цяла Русия бяха развалени при необявени офанзиви, откогато нейните военни сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, като следователите започнаха десетки случаи.

Заподозреният е упрекнат в слагане на експлозиви, с цел да дерайлира трен с 15 вагона в региона на Рязан, югоизточно от столицата, при започване на ноември. ФСБ също споделя, че той е бомбардирал военното летище Дягилево през юли, съгласно държавната осведомителна организация ТАСС.

„ Извършителят се оказа гражданин на Рязанска област, роден през 1988 година с съветско и италианско поданство. По време на разпита арестуваният е дал самопризнателни показания “, се споделя в изказването на Следс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР