Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество призова България да не

...
Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество призова България да не
Коментари Харесай

Русия призова България да преосмисли решението за изпращане на ракети С-300 на Украйна

Руската Федерална работа по военнотехническото съдействие прикани България да не предава на Украйна ракети за зенитни ракетни системи С-300 , с цел да не бъде позволено нарушаване на интернационалното право, оповестиха съветските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Според вносителите тези ракети не могат да бъдат ремонтирани и употребявани

„ Предаването от България на Украйна на ракети за зенитни ракетни системи С-300 в зоната на бойните дейности ще докара до ескалация на спора и до почтени човешки жертви ", се споделя в изказването на съветската федерална работа.

Оттам означават, че в сходство с член 4 от Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България от 5 септември 2002 година предаването на трета страна на оръжия и военна техника, получени вследствие на двустранното военнотехническо съдействие, е неприемливо без приемане на авансово документално единодушие от Русия.

Стигна се и до искане на оставката на военния министър

„ Става дума за следващия опит за жестоко нарушаване на българското управление на интернационалните си отговорности в региона на контрола върху оръжията, макар нееднократните уточнения на съветската страна ", се споделя още в изказването на службата.

Ракети са неизправни, а боеприпасите – с отпаднала нужда

Позицията е по отношение на решението на българския парламент от през днешния ден да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети, както и муниции  за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм, с отпаднала нужда за Министерство на вътрешните работи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР