Руската федерална служба по интелектуална собственост е получила заявка за

...
Руската федерална служба по интелектуална собственост е получила заявка за
Коментари Харесай

Дядя Ваня или McDonald's? Русия може да патентова копие на легендарното лого

Руската федерална работа по интелектуална благосъстоятелност е получила поръчка за регистрация на логотип с името " Дядя Ваня " (по името на пиесата на Чехов " Вуйчо Ваньо " ), която копира световноизвестната емблема на веригата McDonald`s. 

От службата настояват, че от сдружение на име " Русское поле - Логистик ". Според РИА Новости, компанията се занимава с продажба на плодови консерви с марката " Дядя Ваня ". 

" Русское поле - логистик " е поискала да записва логотипа си и за търговски услуги като сладкарници, кафенета, заведения за хранене, питейни заведения, столови, услуги по подготвяне на ястия и доставка по домовете им. До момента настояването за регистрация не е прегледано, оповестява РИА Новости. 

Логото, което руснаците са подали за поръчка, съставлява обърнато на 90 градуса " М " от McDonald`s, което е преобразувано в буквата " В ". 

Малко откакто новината за опита за регистрация стана обществено притежание, в уеб страницата на компанията за продажба на консервирани храни с марката " Дядя Ваня " разгласиха необичайно опровергаване, в което споделят, че " не възнамеряват да пускат заведения за хранене за бързо хранене на мястото на McDonald`s. 

" Юридическите лица от холдинга Ruspolebrands и марката " Дядя Ваня " няма отношение към логотипа, основан в качеството на meme. Информацията, която се популяризира в интернет за хипотетични проекти за подмяна на марката " McDonalds " с принадлежащия ни бранд " Дядя Ваня ", е подправена ", се твърди в техния уебсайт. 



Не е ясно обаче по какъв начин в регистъра на Роспатент е импортирано и платено заявление от тяхно име - сега то продължава да е интензивно в обществения уебсайт.

От съветската компания декларират, че те имат едноименния търговски знак, който е регистриран в класа " заведения за публично хранене ". 

" В тази връзка, към лицата, които употребяват комерсиалния знак " Дядя Ваня " в своите изображения в областта на услугите за публично хранене, може да бъде предявена рекламация за обезщетения. В момента холдингът не обмисля стартирането на верига от заведения за публично хранене, само че не се отхвърляме от такава концепция в бъдеще ", се споделя от името на компанията.  

Очевидното копие на логото на McDonald`s се появи малко откакто американската верига за бързо хранене разгласи, че ще спре краткотрайно работата на заведенията за хранене си на територията на Русия. Компанията въпреки всичко е поела ангажимент да продължи да заплаща заплатите и други отговорности в размер до 50 млн. $ на месец. 

 Оттеглянето на McDonald`s беше сериозен символен удар за Кремъл, защото появяването на веригата в Съюз на съветските социалистически републики преди 30 години се смяташе за първата крачка на страната към Запада и свободната търговия. 

На 10 март ръководителят на съветската Дума Вячеслав Володин персонално стартира концепцията за подмяна на McDonald`s с нова съветска верига, която да се споделя " При вуйчо Ваньо ". 

" Трябва да защитим хората, тъй като фирмите, които в този момент напущат, желаят да печелят, като употребяват наши първични материали. Ето, McDonald`s употребява 100% съветски артикули, а обявиха, че се закриват. Ами добре, закривайте се, единствено че на следващия ден би трябвало към този момент да има не McDonald`s, а " При вуйчо Ваньо ". Работните места би трябвало да се запазят, а цените - да се понижат. Ето с подобен метод ", споделя той, представен от RTVI. 

Отделно от него, кметът на Москва Сергей Собянин предизвика насмешки в обществените мрежи, откакто разгласи, че ще отдели еквивалента на 3,3 млн. $, с цел да субсидира чисто нова верига за бързо хранене, която да " влезе " на мястото на 250-те ресторанта на McDonald`s в столицата. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР