Руската държавна ядрена компания Росатом заяви, че е готова да

...
Руската държавна ядрена компания Росатом заяви, че е готова да
Коментари Харесай

Росатом: Русия е готова да продължи работата за установяването на зона за сигурност около Запорожката АЕЦ


Руската държавна нуклеарна компания " Росатом " съобщи, че е подготвена да продължи работата за установяването на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ, откакто представители на енергийния колос се срещнаха с генералния шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9270
" Генералният шеф Алексей Лихачов изрази подготвеност от страна на Русия да продължи работата по осъществяване на самодейността на генералния шеф на МААЕ ", се споделя в известието на " Росатом ".

Руските сили превзеха Запорожката АЕЦ при започване на март, малко след началото на военните дейности в Украйна, като нуклеарното оборудване неведнъж беше подлагано на обстрели, за които Москва и Киев се упрекват взаимно. 

Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна централа в Европа и преди началото на войната произвеждаше към 20 % от електрическата енергия в Украйна. Откакто и последният от шестте ѝ реактора беше изключен от мрежата през септември, централата не е произвеждала никакво електричество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР