Руската държавна петролна компания Роснефт се оплака от нарушаване на

...
Руската държавна петролна компания Роснефт се оплака от нарушаване на
Коментари Харесай

Роснефт се оплака от експроприация под диктовката на САЩ

Руската държавна петролна компания " Роснефт " се оплака от " нарушение на цивилизованите основи на актуалното общество и пазарната стопанска система " и упрекна немското държавно управление в " реквизиция ".

В изказване от петък вечерта в Москва компанията приказва за " нелегално " изземване на нейни активи и разгласи, че ще предприеме правни дейности против дейностите на Берлин за отбрана на активите си. " Роснефт " подговя ограничения, с цел да се отбрани след решението на Германия, се показва в изказване на компанията от през вчерашния ден късно вечерта.

" Решението на немското федерално държавно управление да трансферира немските активи на компанията на Федералната организация за мрежите за жалост не е ненадейно за нас и е в логиката на наложения от Съединени американски щати логаритъм на дейности против съветски предприятия на територията на Германия. Това решение е нелегално и на процедура съставлява реквизиция на собствеността на акционерите в границите на преднамерена обстановка, основана от съответните наказания на Европейски Съюз, в това число и дейностите на немските и полските регулаторни органи, чиято цел е била да изземат активи ", се споделя в изказване на " Роснефт ".
 Германия поема контрола върху три рафинерии на
Германия поема контрола върху три рафинерии на " Роснефт "

Федералният мрежов регулатор ще поеме контрола

Руската компания преглежда това решение като " нарушаване на всички съществени правила на пазарната стопанска система, на цивилизационните основи на актуалното общество, построено върху правилото на цялост на частната благосъстоятелност ". Разбира и че решението, взето от немското федерално държавно управление, не е краткотрайно и в действителност значи безвъзвратна загуба на активи.

Затова и " Роснефт " ще работи по всички вероятни ограничения за отбрана на акционерите, в това число и в съда, показва съветската компания.

От " Роснефт " декларират също, че по този начин губи опцията да подсигурява промишлената и екологичната сигурност на дълготрайните материални активи в страната.

Също по този начин се показва и че поради едностранното решение и пораждане на форсмажорни условия, които са планувани в клаузите на настоящия вътрешен корпоративен контракт сред Роснефт и Rosneft Deutschland GmbH, този контракт предстои на преподписване. Изказва се очакване Германия да упълномощи посланичество.

" Дружеството е готово да разиска вероятните параметри на новия контракт при изискване, че се подсигурява заплащането на доставените първични материали, отбраната на вложенията (в интерес на акционерите на дружеството) и законните права на личния състав на сдруженията ", се споделя в документа.
 Шолц: Германия ще запълни газовите складове над 90%
Шолц: Германия ще запълни газовите складове над 90%

За нуклеарната договорка с Иран, Шолц не чака съглашение с Иран в близко бъдеще

" Роснефт " акцентира, че е спазила всички условия на немските регулаторни органи, работила е транспарантно и намерено на пазара, осигурявайки доставките на гориво за потребителите. " Въпреки продължаващата сложна обстановка на немския енергиен пазар, Rosneft Deutschland GmbH продължи да извършва задължението си да доставя петролни артикули в цялостен размер и контракти нужните нови контракти, с цел да подсигурява сигурността на доставките, изключително в региона на Берлин-Бранденбург и Западна Полша.

" Блумбърг ": Русия ще откри нови купувачи за петрола си

Прогноза за развиване на пазара след налагането на санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР