Руската държавна корпорация за атомна енергия „Росатом“ отрече да има

...
Руската държавна корпорация за атомна енергия „Росатом“ отрече да има
Коментари Харесай

„Росатом“: Няма връзка между Русия и радиоактивния облак

Руската държавна корпорация за атомна сила „ Росатом “ отхвърли да има връзка сред появяването на изотопа рутений-106 и активността на съветските предприятия от атомния бранш. Според американски и европейски учени радиоактивният облак над Европа през 2017 година е допустимо да е с генезис от Русия. Вижте формалната позиция на „ Росатом “:

Във връзка с резултатите от проучванията за източниците на произхода на изотопа рутений-106 през септември 2017 година, оповестени в американското научно списание „ Proceedings of the National Academy of sciences of the USA “ (PNAS), считаме за належащо да съобщим следното:

Представеният доклад от PNAS не съдържа нови заключения и хипотези, касаещи произхода на изотопа рутений-106 през 2017 година. Цитираните в този отчет данни на процедура не се разграничават от употребяваните по-рано от редица специалисти и от специфичната Международна самостоятелна научна комисия, формирана от учени от Франция, Финландия, Швеция, Германия, Норвегия, Англия и Русия, която също не откри връзка сред появяването на рутений-106 и активността на съветските предприятия от атомния бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР