Руската държавна енергийна компания Газпром обяви в петък, че докато

...
Руската държавна енергийна компания Газпром обяви в петък, че докато
Коментари Харесай

Русия ще складира рекордни количества природен газ

Руската държавна енергийна компания " Газпром " разгласи в петък, че до момента в който продължава да изпомпва газ в хранилищата, чака да доближи рекордно висок размер на запасите от природен газ в размер на 72,6 милиарда кубически метра.

В същото време индустриален потенциал ще бъде повишен до рекордно равнище от 847,9 милиона кубически метра дневно.

" Компанията " Газпром " е фокусирана върху точното осъществяване на предпочитаната си цел - обезпечаване на висока надеждност на доставките на газ за съветските и задграничните консуматори. Предвид продължаващото огромно търсене на газ, " Газпром " продължава да извършва своите договорни отговорности ", се споделя в формалното известие за пресата.

Компанията също по този начин добави месец март към по този начин наречения " зимен интервал " в Русия и европейските страни. Поради това се е нараснало търсенето на задоволителни газови ресурси.

Междувременно представителят на украинския президент - Сергей Никифоров разгласи, че Киев е предложила на съветския газов колос " Газпром " 50% отстъпка от цената за спомагателен пренос на газ към Европа през Украйна

" Украйна предлага тази оферта на " Газпром " и на европейски търговци на газ ", уточни Сергей Никифоров.

Алексий Данилов, секретар на Съвета за сигурност и защита на Украйна, сподели на брифинг по-рано в петък, че Киев е подготвен да усили годишния си пренос на газ за Европа с 55 милиарда кубически метра от сегашните 40 милиарда кубически метра, обезпечени от 5-годишния контакт с " Газпром ". Той обаче не разкри детайлности по отправената оферта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР