Руската държавна енергийна компания Газпром обяви в петък, че докато ...

Руската държавна енергийна компания Газпром обяви в петък, че докато

Русия ще складира рекордни количества природен газ

Руската държавна енергийна компания " Газпром " обяви в петък, че до момента в който не престава да изпомпва газ в хранилищата, чака да доближи рекордно висок размер на запасите от естествен газ в размер на 72,6 милиарда кубически метра.

В същото време производствен потенциал ще бъде повишен до рекордно равнище от 847,9 милиона кубически метра дневно.

" Компанията " Газпром " е фокусирана върху точното осъществяване на предпочитаната си цел-обезпечаване на висока надеждност на доставките на газ за съветските и задграничните консуматори. Предвид продължаващото огромно издирване на газ, " Газпром " не престава да извършва своите договорни отговорности ", се споделя в формалното известие за пресата.

Компанията също по този начин добави месец март към по този начин наречения " зимен срок " в Русия и европейските страни. Поради това се е увеличило търсенето на задоволителни газови ресурси.

Междувременно представителят на украинския държавен глава-Сергей Никифоров обяви, че Киев е предложила на съветския газов колос " Газпром " 50% отстъпка от цената за спомагателен пренос на газ към Европа през Украйна

" Украйна оферира тази оферта на " Газпром " и на европейски търговци на газ ", уточни Сергей Никифоров.

Алексий Данилов, секретар на Съвета за сигурност и защита на Украйна, сподели на брифинг по-рано в петък, че Киев е подготвен да усили годишния си пренос на газ за Европа с 55 милиарда кубически метра от сегашните 40 милиарда кубически метра, обезпечени от 5-годишния контакт с " Газпром ". Той макар че не разкри детайлности по отправената оферта.

Източник: novinite.bg