Руската Държавна дума (долната камара на парламента) ратифицира днес единодушно

...
Руската Държавна дума (долната камара на парламента) ратифицира днес единодушно
Коментари Харесай

Руската Държавна дума ратифицира единодушно анексирането на четири украински области

Руската Държавна дума (долната камара на парламента) ратифицира през днешния ден единомислещо четирите контракта за влизането на четири украински региона -  така наречен Донецка и Луганска национални републики, както и Херсонска и Запорожска област в състава на Руската федерация след небрежно проведени референдуми, които Киев и Западът осъдиха като създадени в изискванията на насила и нелегитимни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Договорите бяха подписани на 30 септември на тържествена гала в Георгиевската зала на Кремъл от съветския президент Владимир Путин и назначените от Москва ръководители на четирите украински региона. В договорите се прецизира, че границите на новите субекти на Русия ще се дефинират от границите на териториите, които " са съществували към деня на образуването им и приемането им в Русия ", а външните им граници стават държавни граници на Руската федерация. В документите също се планува от деня на присъединението на четирите субекта да бъдат формирани две нови републики и две нови области в състава на Русия, които ще запазят сегашните си названия, а ръководителите им ще получат статут на губернатори, показва ТАСС.

Влизането на четирите области в състава на Русия е разумно продължение на обединяването на съветските земи, почнало през 2014 година със завръщането на Република Крим и град Севастопол в Руската федерация, сподели през днешния ден на съвещанието на Държавната дума съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР