Руската частна военна компания Вагнер започна да изтегля частите си

...
Руската частна военна компания Вагнер започна да изтегля частите си
Коментари Харесай

Пригожин: Вагнер се изтеглят от Бахмут

Руската частна военна компания " Вагнер " стартира да изтегля частите си от украинския град Бахмут и да трансферира позициите си там на постоянни съветски войски, съобщи Ройтерс, като се базира на публикувано през днешния ден видео изказване на нейния създател Евгений Пригожин.

" Изтегляме частите си от Бахмут. От през днешния ден в 5 часа сутринта, 25 май, до 1 юни множеството от частите ще се пребазират в лагери в тила. Предаваме нашите позиции на военните ", заяви създателят на " Вагнер ".

Видеото бе качено в Телеграм от неговата пресслужба и демонстрира Пригожин в бойно снаряжение, застанал до развалена от военните дейности жилищна постройка.

Пригожин заяви за завладяването на Бахмут в събота след най-дългата и най-кръвопролитна борба във войната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В последното си видео изказване създателят на " Вагнер ", който неведнъж подлага на критика обществено висши публични съветски представители на защитата, сподели, че неговите сили ще бъдат подготвени да се върнат в Бахмут, в случай че постоянната войска не е в положение да се оправи с ситуацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР