Руската частна военна компания Вагнер ще прави милиции от доброволци,

...
Руската частна военна компания Вагнер ще прави милиции от доброволци,
Коментари Харесай

Вагнер ще прави милиции за охрана на руската граница с Украйна

Руската частна военна компания " Вагнер " ще прави милиции от доброволци, които да охраняват границата с Украйна и да построяват укрепления. Това сподели в петък създателят ѝ и непосредствен до Владимир Путин олигарх Евгений Пригожин , представен от представен от пресслужбата на неговата компания " Конкорд ".

През последните месеци " Вагнер " интензивно работи на фронта в Украйна в поддръжка на съветската войска. За ръководителя ѝ се твърди, че обикаля съветски затвори, с цел да пандизчии да се бият в Украйна против понижаване на присъдите.

" Частната военна компания " Вагнер " оказва помощ и ще оказва помощ на популацията на граничните територии (в непосредственост до Украйна) да получи образование, да построи уреди, да приготви хора и да провежда доброволчески отряди ", сподели Пригожин.

По негови думи тези действия към този момент са почнали в съветските Белгородска и Курска област, където в последните месеци постоянно избухват пожари, които Москва твърди, че са породени от украинската войска.

От 2014 година насам наемниците от " Вагнер " са упреквани, че служат на ползите на съветския президент Владимир Путин в редица конфликтни зони - Сирия, Украйна, Южна Африка и Южна Америка.

През септември 61-годишният Пригожин, който години наред отхвърляше, че има нещо общо с Вагнер,, че я е основал. Днес той работи намерено в Русия, като през октомври откри в Санкт Петербург централата на частната си военна компания. Тази седмица също, че е направил интервенции за оказване на въздействие върху изборите в Съединени американски щати.

Наскоро стана ясно, че английската адвокатска фирма McCue Jury&Partners за набиране на средства и ищци поради групов иск против Пригожин във Върховния съд в Лондон. Кантората желае да потвърди съществуване на незаконен скрит план сред олигарха, компанията му " Вагнер " и " военната машина на Путин ", който цели всяване на боязън измежду украинското население.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР