Руската частна военна компания Вагнер е спряла набирането на затворници,

...
Руската частна военна компания Вагнер е спряла набирането на затворници,
Коментари Харесай

Вагнер е спряла набирането на затворници

Руската частна военна компания " Вагнер " е спряла набирането на пандизчии, които да се бият в Украйна, сподели през днешния ден създателят ѝ Евгений Пригожин, представен от Ройтерс.

" Набирането на пандизчии от частната военна компания " Вагнер " е изцяло спряно ", съобщи Пригожин в отговор на въпрос от страна на съветска медия. " Изпълняваме всичките си отговорности към тези, които работят за нас сега ", добави той.

" Вагнер " стартира да набира пандизчии през лятото на 2022 година, като Пригожин - предприемач, занимаващ се с кетъринг и изтърпял присъда от 9 години затвор по времето на Съветския съюз, им обещаваше опрощение, в случай че отслужат шест месеца в Украйна.

" Вагнер " не е разгласявала информация какъв брой някогашни пандизчии има в редиците ѝ, само че оповестени през ноември данни на съветската работа за осъществяване на наказванията сочат, че броят на пандизчиите в Русия е понижен с над 20 000 сред август и ноември, което съставлява най-големият спад за повече от десетилетие.

През декември Ройтерс заяви, че американската разследваща общественост счита, че " Вагнер " е разположил в Украйна 40 000 някогашни пандизчии, които е привлякла да се бият като наемници и които са болшинство измежду бойците на групировката, сражаващи се в тази страна.

" Вагнер " през последните месеци играе все по-значима роля в съветската инвазия в Украйна, като наемниците ѝ са в челните редици на продължаващата с месеци съветска атака против град Бахмут в Донецка област, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР