Руската частна военна компания Редут набира наемници, сред които и

...
Руската частна военна компания Редут набира наемници, сред които и
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руска наемническа група вербува бойци на Вагнер

Руската частна военна компания " Редут " набира наемници, измежду които и някогашни бойци от групата " Вагнер ", под прикритието на " доброволци ", се споделя в обновена информация на английското отбранително разузнаване.

Руското военно разузнаване ГРУ евентуално финансира и управлява активността на групата. " Редут " взе участие в бойни дейности в украинските области Донецк, Харков, Киев и Луганск от началото на пълномащабната инвазия на съветския президент Владимир Путин през февруари 2022 година, заяви „ Политико “.

" Реалистична е опцията практиката на съветското министерство на защитата за набиране на военнослужещи посредством " доброволчески " елементи да е съдействала за това Русия да избегне по-нататъшна непопулярна готовност ", се споделя в английската актуализация, написа vesti.bg.

„ Редут “ е основана през 2008 година от обвързвания с Путин олигарх и някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Генадий Тимченко, с цел да охранява газовата му империя, съгласно някогашен върховен офицер от съветската войска и сътрудник на Вагнер в показания, показани пред комисията по външни работи на Камарата на общините на Обединеното кралство предишния месец, оповестява Daily Telegraph.

Според отчета на английската разследваща работа групата, която " е доста евентуално " да има повече от 7000 души личен състав, придобива популярност след прекратения протест на шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин против Путин през юни.

Два месеца по-късно частен аероплан, пренасящ Пригожин и неговите висши лейтенанти, се разруши северозападно от Москва, при което починаха всички на борда. Путин съобщи, че наемниците на " Вагнер " могат да подписват контракти и да поставят клетва за честност към Русия.

„ Вагнер “ е работил интензивно на бойното поле в Украйна и Сирия, а страховитите му наемници са били употребявани и за подсилване на съветските ползи в Африка. През юни Путин съобщи, че Кремъл е финансирал " Вагнер " с 1 милиард $ единствено през миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР