Руската частна армия Вагнер се опитва да вербува над 1500

...
Руската частна армия Вагнер се опитва да вербува над 1500
Коментари Харесай

Ройтерс: Руската Вагнер се опитва да вербува затворници за участие във войната

Руската частна войска " Вагнер " се пробва да вербува над 1500 наказани нарушители, с цел да вземат участие във войната на Русия в Украйна, само че доста от тях отхвърлят предлагането.

Това заяви почитан източник от защитата на Съединени американски щати, представен от " Ройтерс ".

" Нашата информация демонстрира, че " Вагнер " е понесла огромни загуби в Украйна и не е изненадващо измежду млади и неопитни бойци ", сподели американският чиновник пред кореспонденти, говорейки при изискване за анонимност.

Европейски Съюз наложи наказания на групата " Вагнер " през декември, обвинявайки я в секрети интервенции от името на Кремъл в Африка и Украйна, в това число в Либия, Сирия и Мали.

Президентът Владимир Путин сподели, че групата не съставлява съветската страна, само че че частните военни реализатори имат право да работят на всички места по света, стига да не нарушават съветския закон.

Американският чиновник уточни скорошни видеоклипове в обществените медии, които, наподобява, демонстрират Евгений Пригожин, обвързван с групата " Вагнер ", да се пробва да вербува пандизчии.

Бойците от групата " Вагнер " са упрекнати от правозащитни организации, както и от украинското държавно управление в осъществяване на военни закононарушения в Сирия и в Източна Украйна след 2014 година

През юли английското военно разузнаване съобщи, че Русия е употребила " Вагнер ", с цел да укрепи фронтовите си сили в спора в Украйна.

Русия е изгубила сред 70 хиляди и 80 хиляди души - убити или ранени, от началото на нахлуването в Украйна по оценка на Пентагона от август.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР