Руската бойна авиация поднови днес след неколкоседмично прекъсване въздушните удари

...
Руската бойна авиация поднови днес след неколкоседмично прекъсване въздушните удари
Коментари Харесай

Руски изтребители подновиха ударите по бунтовниците в сирийската провинция Идлиб

Руската бойна авиация възобнови през днешния ден след неколкоседмично спиране въздушните удари по северозападната сирийска провинция Идлиб, следена от опозицията. Това оповестиха Сирийският център за наблюдаване на човешките права и представител на бунтовниците, представени от ДПА и Ройтерс.
Руските изтребители са направили 30 набези против 16 зони в западната част на провинцията, в равнината Габ в покрайнините на Хама и в Латакия, сподели Рами Абдел Рахман, началник на основаната във Англия неправителствена организация. По думите му за финален път съветската авиация е атакувала тези региони на 15 август, съобщи Българска телеграфна агенция.
Говорителят на опозиционния Фронт за национално избавление Наджи Мустафа удостовери, че ударите по въздуха и артилерийският обстрел от държавните сили са поразили седем села в Идлиб и две села в равнината Габ в провинция Хама. По-голямата част от провинция Идлиб е под контрола на групировката "Хаят Тахрир аш Шам " (Организация за освобождението на Левант) - ислямистки съюз, ръководен от обвързвана с Ал Каида група.
Миналата седмица специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура предизвести, че наличието на 10 хиляди свързани с Ал Каида бойци в Идлиб не оправдава нападенията, тъй като ще бъде застрашен животът на 2,9 милиона цивилни в провинцията.
През последните три години хиляди бунтовници и техните фамилии бяха евакуирани от други елементи на Сирия в провинция Идлиб според съглашения с държавното управление. В подмяна на евакуацията бунтовниците прекратиха съпротивата в следените от тях територии.
Сирийският президент Башар ал Асад се е зарекъл неговата войска с съветска и иранска помощ да превземе цялата територия на Сирия. Откакто Русия през 2015 година се включи в гражданската война на страната на Асад бунтовниците минаха в оттегляне, напомнят организациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР