Руската бобслеистка Надежда Сергеева е дала положителна проба по време

...
Руската бобслеистка Надежда Сергеева е дала положителна проба по време
Коментари Харесай

Втори руски спортист е хванат с допинг в Пьонгчанг

Руската бобслеистка Надежда Сергеева е дала позитивна проба по време на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Руската федерация по бобслей заяви, че пробата е изработен на 18 февруари. Според информацията състезателката е употребила неразрешено лекарство за сърце.

Това е била втората допинг проба, взета от Сергеева в Пьонгчанг. Първият тест, който е изработен на 13 февруари, е бил с негативен резултат. От съветската федерацията по бобслей са безапелационни, че 31-годишната състезателка е взела лекарството без знанието на медицинския щаб.

" Никой от лекарите не е предписвал медикамента на състезателката ", се споделя в изказването, оповестено на страницата на федерацията във " Facebook ". В известието написа още, че федерацията и Сергеева " схващат степента на отговорността, която поемат и осъзнават по какъв начин това ще се отрази върху целия тим ".

Сергеева, която приключи 12-а при двойките в бобслея с Анастасия Кочерзова, е вторият съветски състезател с позитивна допинг проба от игрите в Пьонгчанг. Първата беше на състезателя в смесените двойки в кърлинга Александър Крушелницкий. Той беше махленски в приложимост на мелдоний и беше лишен от бронзовия си орден.

Допинг провиненията на Сергеева и Крушелницкий са сериозен удар по упоритостите на Русия да бъде свалено наказването й. Страната беше изхвърлена от олимпийското придвижване поради огромна държавна скица за приложимост и разпространяване на допинг.

Двете позитивни проби идват единствено няколко дни откакто стана ясно, че наказването на Русия може да бъде анулирано преди церемонията по закриването на игрите. В четвъртък Русия заплати санкция от 15 милиона $, което беше едно от условията за свален на олимпийската възбрана.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (241)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР