Руската банка ВТБ Капитал излиза изцяло от състава на акционерите

...
Руската банка ВТБ Капитал излиза изцяло от състава на акционерите
Коментари Харесай

Руската ВТБ Капитал се отказва да е акционер във ”Виваком”

Руската банка ВТБ Капитал излиза напълно от състава на акционерите на ”Виваком ”. Инвестиционното поделение на ВТБ е продало целия си дял в българската телекомуникационна компания на ”Юнайтед груп ” - компанията, която ще бъде новият притежател на мобилния оператор, в случай че договорката бъде утвърдена от регулаторните органи.
Това излиза наяве от известие на банката, представено от РБК и Ройтерс.

ВТБ Капитал прави изказване пред електронното издание Digital TV Europe, че " напълно деактивира своя дял във " Виваком " като част от договорката за продажба на българския телекомуникационен оператор на " Юнайтед груп ".

Продажбата на " Виваком " бе обявена предходната седмица и към момента е на прелиминарен стадий. Официално от ВТБ не са коментирали по кое време се чака да бъде завършена договорката, както и изискванията по договорката с " Юнайтед груп ". Ройтерс заяви за договорката, като се базира на публични известия на " Виваком " и лондонския фонд " Би Си Партнърс ", който е мажоритарен притежател на " Юнайтед Груп ". Източници на организацията настояват, че цената на цялата договорка е 1,2 милиарда евро.

В изказването на ВТБ Капитал се споделя още, че придобиването на " Виваком " от " Юнайтед груп " " още един път акцентира водещите пазарни позиции на българския оператор и обещаващи вероятности. Уверени сме, че компанията ще продължи своя резистентен напредък при новия притежател ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР